Ukupna cena:

Usisivači za pepeo

Ako u svom domu koristite kamin, peć na pelet ili peć na drva, usisavač pepela je prava stvar za vas. Pomoću njega ćete brzo i lako ukloniti pepeo iz vaše peći. Usisavač pepela je vrsta usisavača za koji nije potrebna kesa, već je kontejner za sakuplanje pepela, napravljen od metala, tako da pepeo koji se možda nije potpuno ohladio u trenutku čišćenja, ne predstavlja problem. Održavanje samog usisivača je veooma jednostavno možete ga redovno čistiti vlažnom krpom.
Usisavači pepela olakšavaju proces čišćenja nakon gašenja tako što sakupljaju pepeo i zatvaraju ga u metalni kanister radi lakšeg odlaganja. Možete smanjiti garež u kaminu, a istovremeno povećati uživanje ulaganjem u usisivač pepela sa željenim nivoom snage, kapaciteta, težine, nivoa buke i prenosivosti.
Ukoliko imate kamin ili peć na pelet, toplo preporučujemo usisivač za pepeo. On takođe može da se koristi za peći za pice i roštilj na ćumur. I sama pećnica (ili roštilj) i prednji deo mogu se brzo očistiti usisivačem za pepeo mnogo bolje nego ručnom četkom. Čak se i teško dostupna mesta u kaminu lako čiste. Za razliku od konvencionalnog usisivača, usisivač za pepeo je vatrootporan jer ima metalno kućište i filtrira izbačeni vazduh pomoću HEPA filtera kako bi sprečio ponovno izbacivanje pepela i čađi.