Ukupna cena:

Traktori za baštu

Osnovna podela traktora koje koristimo u baštama i vrtovima je na klasične baštenske traktore i na traktore koje koristimo za košenje trave.
Baštenski traktori su odlične mašine za velike poslove (transport materijala, sakuplanje snega, opreme za vuču, obrade vrtova i još mnogo toga) koji mogu uključivati više od košenja travnjaka i oni veći i teži, dok su traktori za košenje okretniji i snažniji za košenje prekrasnog travnjaka.
Traktori za travnjake jednostavniji su i odlični su za košenje trave i obavljanje malih poslova oko vašeg travnjaka. Baštenski traktori idealni su za velike površine sa dovoljno prostora za skladištenje, dok traktori za travnjake tj za košenje trave mogu biti pogodniji za uže travnjake i ograničen prostor za skladištenje.
Najveća razlika između klasičnih baštenskih i traktora za košenje trave nalazi se ispod haube. Baštenski ili vrtni traktori često sadrže motore veće konjske snage za potrebe višestrukih zadataka, dok traktori za travnjake obično imaju motore nižih konjskih snaga jer su specijalizirani uglavnom za košenje travnjaka.
Sve u svemu, odlučivanje između traktora za košenje travnjaka i baštenskog traktora zavisi od vašeg dvorišta i onoga što želite da postignete. Baštenski traktori su odlične mašine za preuzimanje velikih poslova koji mogu uključivati više od košenja travnjaka, ali su veći i teži, dok su traktori za košenje pokretljiviji i spretniji za obradu vašeg prelepog travnjaka