Ukupna cena:

Motorne testere

Sortiraj
ProizvođačAkcije

Potrebna vam je motorna testera za održavanje bašte/voćnjaka ili za seču drva?
Motorne testere su prenosivi alati i mogu biti električne, benzinske ili akumulatorske. Svaka od njih ima svoje prednosti i mane. To su testere koea režu sa nizom zubaca pričvršćenih za rotirajući lanac vođen duž vodilice.
Električne lančane testere imaju stalno napajanje i zahtevaju malo održavanja. Nedostatak električne testere je da vam je potreban strujni priključak i produžni kabl.
Benzinske motorne testere su najsnažnije i bežične. Nedostaci benzinske motorne testere su da vam je potreban benzin i da motorna tetstera zahteva više održavanja.
Akumulatorska lančana testera je bežična i zahteva malo održavanja, ali imate ograničeno trajanje baterije.
Pored toga, testere se razlikuju i po dužini mača. Za svaki posao postoji idealna motorna testera koja daje najbolje rezultate. Izaberite model koji najviše odgovara vašim potrebama.
Motorna testera je najbrži i najbolji način za sečenje drveta. Bilo da obrezujete velike grane, obarate drveće ili sečete drva za ogrev, ovaj alat je najefikasniji. Nepotrebno je reći da motorne testere takođe mogu biti veoma opasne pa je neophodna opreznost i korišćenje adekvatne zaštitne opreme.
Kako radi motorna testera?
Najjednostavnije rečeno motorna testera radi tako što okreće lanac listova testere, koji se nazivaju i „zubi“, oko vodilice za brzo sečenje drveta brzim i glatkim pokretima. Zajedno, lanac i vodilica se nazivaju sklop lanca koji pokreće motor.