Ukupna cena:

Cepači drva

Cepači drva su mašine koje značajno olakšavaju posao prilikom cepanja debala. Cepanje drva sekirom oduzima dosta vremena, a i nije preporučljiva za vašu kičmu. Zato je korišćenje cepača za drvo idealan način da pripremite drva za ogrev na brz i jednostavan način. Postoji nekoliko vrsta cepača za drvo. Oni se razlikuju u veličini, načinu rada i izvoru napajanja. Ručni cepači drva , motorni cepači drva i električni cepači drva su osnovne vrste ovih alata. Cepači drva će vam uštedeti izuzetno mnogo vremena, i snage jer su mnogo praktičnije rešenje od cepanja cekirom.
Najjednostavniji hidraulični uređaj koji danas imate u upotrebi je cepač drveta ili trupaca. Sadrži sve osnovne komponente hidraulične mašine:
Snagu za sistem daje motor, obično mali četvorotaktni benzinski motor. Motor je priključen na pumpu za hidraulično ulje. Hidraulična pumpa za ulje stvara mlaz ulja visokog pritiska, koji teče do ventila. Ventil omogućava rukovaocu da aktivira hidraulični cilindar kako bi razdvojio trupac.
Tu je i rezervoar za držanje hidrauličkog ulja koji napaja pumpu i obično filter za održavanje ulja čistim.
Na ovoj strani imate veliki izbor cepača za drva, različite tonaže, kvaliteta i cene. Izaberite onaj koji odgovara vašim potrebama.