Ukupna cena:

Drobilice i seckalice za grane

Drobilica za grane služi drobljenu svežih grana, žbunja i sl. Seckalice za granje mogu biti električni ili benzinski alati čijom upotrebom vrši se usitnjavanje i seckanje. Električne drobilice za granje uglavnom mogu drobiti i seći materijale debljine do 45 mm. Umesto bacanja ili spaljivanja grana, što je ne ekološki i nebezbedan način, uz pomoć sečica i drobilica za granje dobija se korisna usitnjena materija za upotrebu u domaćinstvu.
Baštenska seckalica koristi se za smanjenje baštenskog otpada, sa lakoćom obrađuje grane drveća i lišće. Poznata je i kao drobilica za drvo, ima jaka sečiva za sečenje koja olakšavaju rad na područjima koja zahtevaju redovno održavanje, a rezultat koji dobijamo pruža efikasan izvor malča ili komposta. Dostupne su različite veličine koje odgovaraju povremenoj upotrebi u baštama i redovnijem radu u većim komercijalnim ili industrijskim zonama.
Kako rade drobilice lišća? Oštrice za usitnjavanje postavljene su na prednjoj strani zamajca, a zamajac se ubrzava elektromotorom ili motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Kada valjci uhvate granu, valjci ravnomerno transportuju granu do sečiva za seckanje. Drobilice obično imaju dva odvojena kanala za preradu drveta. Prvi, manji, isecka grane u iver. Drugi, veći sadrži oštrice za pretvaranje viška biljnog materijala (poput lišća) u malč.